zondag 10 januari 2016

Hoe denken wij over suiker deel 4 : Rauwe honing






Rauwe honing


Onze aandacht werd getrokken door het product rauwe honing. Is dit iets om in te toekomst te gaan gebruiken? Daarom hebben we onderzoek gedaan naar hoe rauwe honing word gemaakt en waarom dit gezonder is.


Een bijenraat bestaat uit zeshoekige cellen en is gemaakt van bijenwas. De werkbijen vormen de cellen met hun bovenkaken en onderhouden hen zorgvuldig. Dit is de opslag voor stuifmeel en honing.

Koud slingeren is een manier om honing uit bijenraten te halen zonder kwaliteitsverlies. Om de mineralen, vezels en vitaminen te behouden moet de honing verhit zijn bij minder dan 45 graden. Bij verhitting hoger dan 45 graden vervallen de meeste voedingsstoffen uit de honing.


Bij de productie van honing wil het nog weleens voorkomen dat er suikerwater toe word gevoegd, maar bij rauwe (biologische) honing mag dit niet.


Dit is de enige honing waar nog vitamines, mineralen en vezels in zitten waardoor wij dit in de categorie “natuurlijke suikers” plaatsen.


Wij geloven dat rauwe honing een beter alternatief is dan tafelsuiker en zullen dit in de toekomst zeker aan een aantal van onze lekkernijen toevoegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten