Stevia, waarom niet?
Een veel
gebruikte suikervervanger is Stevia, ook wel bekend als Honingkruid. Over
Stevia wordt gezegd dat het misschien wel het beste alternatief als
suikervervanger is. Wij zijn het hier niet mee eens, maar waarom niet?
Stevia
rebaudina komt uit Zuid-Amerika en de bladeren worden al lang gebruikt als
zoetmiddel. Stevia bladeren zijn natuurlijke zoetmiddelen die in tegenstelling
tot de meeste suikervervangers geen calorieën bevatten. Stevia is alleen puur
en natuurlijk als de bladeren niet zijn bewerkt. In zijn pure natuurlijke vorm
is stevia zeker een goed alternatief als suikervervanger.
De meest voorkomende vorm van Stevia is het witte poeder. De bladeren worden hiervoor bewerkt. Steviolglycosiden worden gewonnen uit de bladeren van de
plant Stevia rebaudina. Witte stevia wordt vaak samen met maltodextrine gemengd
om de bittere nasmaak te verdoezelen. Maltodextrine is een chemisch bewerkt
product wat een aantal nadelen met zich kan meebrengen zoals het negatief
beinvloeden van de bloedsuikerspiegel.
Zo zie je
maar dat de meest gangbare stevia die verkocht wordt als goed alternatief toch
wat negatieve invloeden kan hebben. In theorie kunnen wij zelf steviabladen
drogen en fijnmalen voor in onze producten. Wij vinden de bittere nasmaak van
stevia te overheersend. Daarom hebben wij ervoor gekozen om geen stevia in onze producten te gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten