zondag 6 december 2015

Hoe denken wij over suiker deel 3: Kokosbloesemsuiker

Hoe denken wij over suiker deel 3




De volgende suikervervanger die gebruiken, lichten wij toe in deze blog. Het betreft kokosbloesemsuiker.



Kokosbloesemsuiker





In een aantal van onze producten maken wij gebruik van een geringe hoeveelheid kokosbloesemsuiker, maar wat is dit nou precies? Kokosbloesemsuiker komt uit de nectar van de kokospalmboom. Hiervoor wordt de nectar opgevangen uit de kokosbloesem. De nectar ondergaat wat verwerking, namelijk minimale verdamping om het sap in te laten dikken. Na het indikken wordt het fijngestampt tot het de structuur van suiker heeft. De kleur van de kokosbloesemsuiker hangt af van de leeftijd van de kokospalmboom waar vanaf wordt getapt.

De kokosbloesemsuiker komt uit Indonesie waar hij bekend staat onder de naam Gula Kelapa. Het is een van de betere alternatieven voor tafelsuiker, omdat het voedingsstoffen bevat zoals mineralen en vitamines.

Over kokosbloesemsuiker zijn er verschillende dingen te lezen. Er wordt enerzijds beweerd dat kokosbloesemsuiker net zo slecht is als geraffineerde suiker en anderzijds wordt er gezegd dat het wel weer een beter product is. Wij zijn van mening dat kokosbloesemsuiker een goed alternatief is voor tafelsuiker. Tafelsuiker is geheel geraffineerd en bevat enkel lege calorieën. Kokosbloesemsuiker bevatten dus nog vitamines en mineralen.

Suiker is en blijft natuurlijk een zoetmiddel. Een vorm die voedingsstoffen bevat, is beter voor het lichaam dan alleen de geraffineerde vorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten